Tagstige med rygbøjle

En tagstige med rygbøjle er kendetegnet ved at være en forhøjet enkeltstige, der er udstyret med en tagrygbøjle for enden. Det er en udformning, der gør det muligt at arbejde i en sikker og stabil position, selvom du befinder dig på en skrå tagvæg. I en sådan sammenhæng bør du derfor altid bruge en tagstige med bøjle.

Hvis du leder efter en stige, der kan bruges på en tagvæk, så er du sandsynligvis også stødt på rygningsstiger. Der er dog ingen forskel på en rygningsstige og en tagstige. Tværtimod, så er det blot to navne for samme type stige. Navnet til en rygningsstige kommer sig af, at den anvendes på tagets ryg.

Er du på udkig efter en tagstige, hvad end det skal være en tagstige med rygbøjle eller ej, så er du kommet til det rette sted. Herunder bliver du nemlig præsenteret for en række gode stiger.

Vi anbefaler denne webshop:

En praktisk stige, der er udviklet til brug ved arbejde på tag. Dens trin er placeret i top af vange, så de går fri af bølger på både tagplader og -sten. Denne stige kan desuden fås i flere længder, der strækker sig helt op til seks meter. Ønsker du en længere stige, end dette, kan flere stiger sammensættes ved brug af samlelasker.

Vær dog opmærksom på, at det er en model, der ikke er udstyret med en tagbøjle. Den fås i seks forskellige varianter, hvor den mindste variant har en længde på en meter og den længste variant har en længde på seks meter. Derfor kan du selvfølgelig også finde en Jumbo tagstige, der passer til dine krav.

Vi anbefaler denne webshop:

Denne tagstige kan fastmonteres eller bruges som løs stige. I nogle tilfælde er det dog krævet af lovgivningen, at den fastmonteres. Det betyder også, at den leveres inkl. tagrygbøjle. Desuden har den en høj vangeprofil, der er med til at garantere en god afstand mellem trin og tag. Det nedbringer risikoen, for at vælte.

Trinene er nedfældet i vangen og er sikret med fire rustfrie skruer. Det er en fordel, da det er med til at sikre en stor stabilitet og sikkerhed. Det er desuden muligt at sammensætte to tagstige-længder med lasker. Disse skal dog tilkøbes, hvis du ønsker at gøre dette. Stien har en udvendig bredde på 37 cm.

Vi anbefaler denne webshop:

En tagstige fra Wibe, der er udviklet med henblik på at give forøge sikkerhed, når du arbejder på taget. Den er nem at rulle op til tagryggen, da den er udstyret med hjul. Her kan den vendes om, så krogen griber fat om tagryggen. Derfor er stigen også særligt ideel til stejle tage, da den der udstyret med sin tagstige bøjle.

Det skal selvfølgelig nævnes, at det er en stige til vedligeholdelsesarbejde, hvorfor der ikke er tale om en fast tagstige. Det er en stige, der er fremstillet i aluminium, hvorfor den er særdeles slidstærk og robust. Det er muligt at tilpasse både afstandsbeslag, krog og stige efter tagets længde, hvilket er en fordel.

Vi anbefaler denne webshop:

Hvis du gerne vil have en sikker opstigning på forskellige taghældninger, skal du have en stige, der sikre dette. Er du på udkig efter en sådan stige, så bør du tage et kig på denne tagstige fra Zarges. Den kan nemlig sikre dette, da det er en tagstige, der er en yderst stabil, stationær stige med en excentrisk trinplacering.

Stigen er udstyret med skridsikre firkanttrin med to trinflader, der har forskellig hældning. Den byder dertil på stabile vangeprofiler for at sikre en 80 mm. sikkerhedsafstand mellem trin og tagoverflade. Én af de klare fordele ved tagstigen fra Zarges er, at den byder på problemfri afstemning af stigen til taglængden.

Sikkerhed skal prioriteres højt, når du vælger tagstige

Der er flere faktorer, der har relevans, når du skal købe en tagstige. Der er dog særligt ét aspekt, der skal et stort fokus. Det er især stabiliteten, der skal fokuseres på, når man skal købe en tagstige. For at sikre dette, så er det vigtigt at kende til den position, man skal arbejde i, og arealet, den skal anvendes på.

På denne måde kan du nemlig finde frem til den helt rigtige størrelse af tagstige. Det er meget normalt, at der er monteret et sæt hjul på en tagstige, hvilket gør det muligt for dig at skubbe stigen op mod tagryggen. Derfor er det også nemt at montere selve tagrygbøjlen, så stigen sidder godt og sikkert placeret

Det er altid vigtigt at have fokus på sikkerhed, når man arbejder i højderne. Det er dog særligt vigtigt, når du bruger en tagstige, hvor man ofte vil komme helt til tops. Derfor er det vigtigt, at du vælger en tagstige, du føler dig tryg og sikker på. Det kan gøre en stor forskel for dig, når du står på toppen af dit tag.

Kan jeg ikke blot købe en normal enkeltstige?

Det er ikke alle, der helt kan forstå, hvorfor de skal købe en tagstige i stedet for en enkeltstige. Det er der flere årsager til. Det handler dog særligt om, at en tagstige ikke kan monteres med en tagrygbøjle eller lægge hen langs taget. Derfor er der også god grund til at købe en tagstige i stedet for en enkeltstige.

Når du skal købe en stige, der skal bruges på et tag, så er det hhv. sikkerhed og stabilitet, du skal have fokus på. Det er dét, der altid bør være den primære faktor, når du skal købe en tagstige. En tagstige er mere sikker at bruge på et tag, da de er udstyret med trin, der er lagt yderligt på vangerne, så de går ud over dit tag.

Er der i stedet tale om en helt normal enkeltstige, så vil du opleve, at den balancerer på dine tegl. Det er med til at gøre det usikkert og ustabilt, hvorfor det ikke er den rette stige til dette arbejde. Hvis du gerne vil sikre, at der er tale om en stige, der byder på en optimal stabilitet og balance, så skal du vælge en tagstige.

Indhent 3 uforpligtende håndværker tilbud

Ønsker du den bedste samlet tilbud? så indhent 3 forskellige forpligtende tilbud – på den måde sikre du den bedste aftale til netop dit behov.