Der er ikke nogen grund til at bruge for lang tid på at måle op med en tommestok, da du blot kan gøre brug af en afstandsmåler. Med en sådan enhed er det faktisk muligt for dig at måle afstande til vægge e.l., der er flere meter væk. Det bedste af det hele er, at det både er let, og at det kan klares på nærmest ingen tid.

Ikke nok med, at du kan bruge den til gængse måleopgaver, så kan du også bruge den til at måle vinkler. Det kan fx være aktuelt, hvis du skal måle hældningen på et tag. Med nogle målere er det endda muligt at foretage indirekte mål i form af Pythagoras-målinger, hvor du måler fra gulv og skråt op til der, hvor væg møder loft.

Når du har gjort det, vil din afstandsmåler kunne vise sig dig, hvor høj væggen er. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at det ikke er alle afstandsmålere, der kan bryste sig af at kunne dette.

Hvad skal du bruge din afstandsmåler til?

Hvis du har brug for at måle afstand på mere end et par meter, skal der ikke være nogen tvivl om, at du vil kunne drage stor nytte af en elektronisk afstandsmåler. Det er en enhed, der gør det muligt at måle ved hjælp af laser. Gør du det, så kan du opnå en større præcision, end ved at gøre brug af en klassisk tommestok.

Faktisk er det muligt at foretage opmålinger på op til 50 meter, med blot et enkelt klik. Derfor er det også en god idé at investere i en laserafstandsmåler. Den er nemlig betydeligt mere handy, end at skulle benytte dig af en tommestok. Herunder finder du et udpluk af de ting, som du kan bruge din afstandsmåler til:

Hvordan finder jeg en god afstandsmåler?

Der bør ikke være nogen tvivl om, at der er en lang række ting, der skal være i fokus, når du skal investere i en afstandsmåler. Der er dog nogle faktorer, der er vigtigere, end andre. Det er blandt andet vigtigt, at du har fokus på de nedenstående parametre, når du skal vælge en laserafstandsmåler.

Hvor ofte skal du bruge din afstandsmåler?

En afstandsmåler er et af de produkter, der kan være uhyre rart at have liggende. Det er en enhed, der kan bruges i et hav af henseender. Har du ikke allerede har en afstandsmåler med laser liggende, er det en god idé at anskaffe dig én. Den kan du nemlig bruge til rigtig mange formål – både forudsete og uforudsete.

Er du træt af at bøvle rundt med en tommestok, er det på tide at købe en afstandsmåler. Ikke nok med, at det sjældent er uden bøvl at folde den ind og ud, så er det end ikke præcise målinger, der følger. Måler du i stedet med laser, så får du ikke blot et resultat på få sekunder, men du er sikret, at det er 100 % præcist.

Det betyder naturligvis også, at de fleste kan få brug for en afstandsmåler i hjemmet. Der er en lang række opgaver, hvor du er nødt til at måle op, før du går i gang. Hvis du gerne vil gøre det lettere for dig selv, er du bedst stillet ved at benytte en afstandsmåler.

Det er dog en god idé at tage højde for, hvor ofte du skal bruge den, og til hvad, når du skal vælge blandt det store udvalg af afstandsmålere. Mange af dem har nemlig en række avancerede funktioner, som ikke alle har brug for. Derfor er der heller ikke nogen grund til at betale for dem.