Du har et hav af muligheder at vælge mellem, hvis du har i sinde at købe en dyksav. Af den grund er det ikke sikkert, at du føler, at du har nemt ved at finde en dyksav, der lever op til dine krav. Dog er det store udvalg også en fordel, da du er sikret, at du kan finde en dyksav, der er som skabt til at dække netop dine behov.

Vil du være sikker på en høj kvalitet, lang levetid og høj ydelse, bør der ikke være nogen tvivl om, at en dyksav fra Festool er et godt valg. Derfor vil en sådan dyksav også kunne bruges af både en professionelle og gør det selv-folk. Har du overvejet at anskaffe dig en dyksav fra Festool, skal du derfor bestemt ikke tøve med det.

Hvorfor købe en dyksav fra Festool?

Der er faktisk op til flere gode grund til at købe en dyksav fra Festool. Er du sikret en lang levetid, høj ydelse og en maksimal præcision er dog et udpluk af de grunde, der især er værd at fremhæve. Derfor er du sikret, at en sådan sav opfylder alle krav, du måtter have – uanset om du er professionel eller gør det selv-person.

Det er også en meget intuitiv sav at betjene, ligesom den er forsynet med en savklinge, der er nem at udskifte, når der er behov for dette. Desuden er du sikret, at du er i stand til at skære igennem alle mulige materialer på helt ubesværet vis. Du kan derfor bruge den til at skære i træ via letmetalplader til kunststof.

Som følge af dette, er du også sikret, at det er let at lave et dyksnit inde i et emne – endda med meget lidt efterarbejde. Da Festool har valgt at udstyre deres dyksave med en moderne batteriteknologi, får du også en mobilt anvendelig sav, der kan bruges med fuld effekt. Det giver dig en langt bedre arbejdsfleksibilitet.

Du får en sav, der er gennemtænkt ned til mindste detalje, har en umådeligt høj pålidelighed, og giver dig de perfekte arbejdsresultater – hver gang. Netop derfor er der også mange professionelle håndværkere, der gør brug af el-værktøj fra Festool i deres daglige virke. Det gjorde de naturligvis ikke, hvis det ikke var ordentligt.

Hvilken model skal jeg vælge?

Hvis du skal købe en dyksav, er der mange faktorer, der er vigtige. Hvad der dog særligt er vigtigt, er at tage højde for, hvad formålet er med den. Er det nogle krævende opgaver, den skal bruges til, skal den være stærk nok til dette. Heldigvis kan du sagtens finde maskiner fra Festool, der vil være det rette valg i dette tilfælde.

Skal du bruge den til opgaver, der ikke er nær så krævende, kan du ofte nøjes med en akku-model. Det er ensbetydende med, at det er en batteridrevet model, der derfor også giver dig en større mobilitet. Blandt det store udvalg fra Festool finder du både 1.200-1.600 W- samt akku-modeller, hvorfor der er noget for alle.

Hvis du er i tvivl om, hvilken af de mange modeller, der er den rette for dig, så er det især nedenstående, der er værd at vælge ud fra.

Dybdeindstilling

Det er vigtigt, at du kan indstille dybden. Du skal nemlig være sikker på at få en nøjagtig savedybde, der har spring på kun 1 mm. Dertil er det også vigtigt, at det er nemt at aflæse dybden på en tydelig skala, da du ikke skal være i tvivl om den. Det mest ideelle ville være at kunne indstille den med og uden føringsskinne.

Det er dog lige så vigtigt at vælge en model, hvor det er nemt at justere og indstille savevinklen. Den skal du også kunne aflæse på en skala, så du ikke er i tvivl om, hvad den nuværende savevinkel er. Desuden er det en klar fordel at have en dyksav, der kan indstille fra -1 til 48 grader.

Føringsskinnen

Det anbefales at vælge en maskine med en føringsskinne, der er fremstillet af aluminium. Desuden anbefales det også, at du vælger en af de modeller, der har skridsikre lister på undersiden. Desuden kan der på dens overside være glatte plastlister. Dette medfører nemlig, at saven til hver en tid vil glide ubesværet.

De fleste modeller fra Festool er udstyret med gode føringsskinne. Det er nemlig vigtigt, da det ellers er svært at sikre et optimalt resultat ved brug af maskinen. Det er selvfølgelig også en af grundene til, at Festool er et brand, der bruges af både professionel og gør det selv-personer.

Hastigheden

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er vigtigt at vælge en maskine, der kan levere en høj hastighed. Dog skal den også kunne save i en lavere hastighed. Det skyldes, at der er forskel på de materialer, som man skal bruge den til at save i. Som følge af dette, så er det ikke altid bedst at save i den højest mulige hastighed.

Fx er det uhyre vigtigt, at det er muligt for dig at indstille den til en lavere hastighed, hvis du skal save i træ. Er det ikke muligt, så er der en risiko for, at der opstår brændemærker i træet. Hvis du saver i akryl, så er der en risiko for, at der i stedet opstår smeltede spor. Derfor skal du sikre, at du kan justere hastigheden.

Der er nogle maskiner, der starter i abrupt høj hastighed (dog ikke fra Festool), og det er ikke optimalt. Du kan være helt sikker på, at det ikke er optimalt, hvilket blot er endnu et plus i bogen for Festool. Hvis du ved, at du skal bruge din dyksav til at save i forskellige materialer, er dette dog særligt en fordel.

Som angivet herover, så skal det nemlig være muligt at justere og indstille hastigheden, afhængigt af hvilket materiale, du skal save i. Derved er du sikret, at du kan undgå, at der opstår brændemærker i træet. Heldigvis er de godt klar over dette hos Festool, hvorfor det selvfølgelig er noget, de har sørget for.