Microcement har oplevet en markant stigning i populariteten i løbet af de seneste år. Materialet har været på markedet i mange år, men det er først i de seneste år, at danskerne for alvor har fået øjnene op for det.

Den primære årsag til dette er, at belægningens rå og minimalistiske udseende tiltaler mange. Desuden kan belægningen bruges i mange sammenhænge, da det ikke er begrænset til brug i vådrum, som mange tror. Du kan faktisk bruge det i hele hjemmet, hvis du ønsker.

Har du gjort dig tanker om brug af microcement som belægning i din bolig? Men vil du gerne være klogere på materialet først? I så fald er du havnet på den rette side. Herunder kan du nemlig læse mere om, hvad materialet er, og hvad dets fordele er.

Hvad er microcement?

Microcement (også kendt som microtopping) er et mindre lag cement, der egner sig til brug på de fleste overflader. Det bruges primært som gulvbelægning, men kan også tjene andre formål. Eksempelvis er det også muligt at bruge det til vægge og trapper samt møbler.

Det er ikke blot indendørs, at det kan bruges, da det også kan bruges i flere sammenhænge udendørs. Uanset formålet har det sjældent en tykkelse på mere end et par millimeter. Det er en fordel, da det gør arbejdet lettere, da man ikke skal støbe et tykt lag cement.

Mange kender microcement for dets grå overflade. Det er dog ikke alle, der er vilde med den grå farve. Er du én af dem, der gerne vil have lidt mere farve på hverdagen, er der heldigvis også mulighed for dette. Du kan nemlig blande et særligt farvestof i, som ændre cementens farve.

Hvordan får jeg et godt tilbud på microcement-arbejde?

Hvis du skal have udført et stykke arbejde med microcement, rådes du til at udlicitere opgaven til en professionel. Dermed er du garanteret, at du får et resultat, som du kan være glad for. Det er dog vigtigt, at du ikke blot vælger den først og bedste aktør til at udføre arbejdet.

I stedet skal du sørge for at indhente tilbud fra en række forskellige aktører. Kun på denne måde er du sikker på at få en god pris på arbejdet. Heldigvis behøver det ikke at være svært at indhente disse tilbud. Du skal nemlig blot bruge en tilbudstjeneste som 3byggetilbud til at gøre det for dig.

Indhent nemt tilbud med 3byggetilbud

Når du skal indhente tilbud på en sådan opgave, er det en god idé at bruge 3byggetilbud. Her kan du nemt og hurtigt indhente de ønskede tilbud, da du blot skal udfylde en basal formular. I denne formular skal du give en beskrivelse af din opgave og angive dine kontaktoplysninger.

Efterfølgende bliver din opgave sendt i udbud, hvor tre forskellige aktører får mulighed for at byde på din opgave. Du modtager typisk dine tre tilbud inden for 24 til 48 timer, hvorefter du frit kan vælge mellem dem. Du er desuden ikke forpligtet til at vælge et af dem.

Da de aktører, der byder ind på din opgave ved, at de byder direkte mod to andre, har de en tendens til at byde ind med en god pris. Det giver dem nemlig en større chance for at vinde din opgave. Hvad det betyder for dig er, at du får en bedre pris på det arbejde, du skal have udført.

Hvad koster microcement-arbejde?

Det er svært at give et konkret svar på, hvad det koster at få udført microcement-arbejde. Årsagen til dette er, at der er stor forskel på opgaverne. I og med, at de varierer rigtig meget i forhold til omfang og kompleksitet, er der naturligvis også forskel på prisen.

Du kan dog forvente at skulle betale i omegnen af 1.600 kroner pr. kvadratmeter. Det er en pris, der er forholdsvis retvisende, hvis du skal have udført arbejde med gulvbelægning med microcement. Dog vil du opleve, at prisen varierer rigtig meget fra udbyder til udbyder.

Omtrent halvdelen af den førnævnte pris går til materialer, mens den anden halvdel går til timepris. Netop derfor vil du opleve, at prisen kan være både højere og lavere, da hver enkelt aktør fastsætter sin egen timepris – og dermed også kvadratmeterpris.

Vil du have et mere retvisende billede af, hvad det kommer til at koste at få udført din opgave, er du nødt til at indhente konkrete tilbud. Det kan du med fordel gøre via 3byggetilbud, da du netop ikke er forpligtet til at tage imod tilbuddene, hvis du fx finder ud af, at de er over dit budget.

Hvorfor er microcement blevet populært?

Det er bestemt ikke uden grund, at microcement er blevet et populært valg. Det er der faktisk rigtig mange årsager til. I og med, at det er gældende, er der også stor forskel på, hvad der netop får folk til at vælge microcement.

Er du i tvivl om, hvad der har forårsaget materialets store popularitet, skal du blot læse med herunder. Her kan du nemlig blive klogere på netop dette. Dermed kan du også vurdere, hvorvidt fordelene er noget, der tiltaler dig, eller om microcement ikke er den rette løsning til din opgave.

1. Udseende

For rigtig mange er det udseende, der appellerer til dem. Når du får lavet en belægning med microcement, får du en rå og moderne overflade, som harmonerer rigtig godt med den gængse skandinaviske stil, som er meget minimalistisk og stilren.

2. Nemt

Derudover er det også et materiale, der er nemt at arbejde med. Det er også en af årsagerne til, at mange vælger løsningen. Det er især årsagen blandt gør det selv-folk, som ved, at de kommer til at lave deres gulvbelægning på egen hånd.

3. Rengøringsvenligt

Ikke alle tænker over dette, når de skal vælge gulv, men ikke desto mindre er det også en hyppig årsag til, at der er mange, der vælger microcement. Det giver dig nemlig et gulv, der på både nem og hurtig vis kan gøres rent, da det er cement, og fordi der er tale om en stor ubrudt overflade.