Når du skal arbejde med lasere, er der mange ting at tage stilling til. Først og fremmest skal du dog vurdere, hvilken type laser, der er den mest velegnede til dit formål.

Hvad er en streglaser?

En streglaser kan bedst beskrives som en kombination af den klassiske krydslaser og en rotationslaser. Siden de første streglasere blev sendt på markedet, er de faldet så meget i pris, at de faktisk er blevet en del billigere end en rotationslaser.

Hertil er det også værd at notere sig, at der er tale om en mere kompakt laser. Det vil sige, at du har nemt ved at have den med rundt, hvilket kan være praktisk for rigtig mange personer. Derudover er de også kendt for at være hurtige at sætte op, når du skal sikre, at dit arbejde er i vater.

Når du gør brug af en streglaser, så er stregen konstant. Der er flere grunde til, at dette er en fordel, hvoraf en af dem er, at det er nemt at se den i mindre rum.

Dog er det også vigtigt at pointere, at der ikke kun er fordele ved at vælge en streglaser fremfor en rotationslaser. En af ulemperne er, at stregen ikke er lige så kraftig, som den roterende prik i rotationslaseren. Det vil sige, at det kan være svært at se den udendørs og over længere distancer.

Skal jeg vælge en rød eller grøn streglaser?

Når du skal vælge en streglaser, er der flere ting, du skal have fokus på. En af de ting, som du skal vælge mellem er, om du vil have en rød eller grøn streglaser. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge dele, hvorfor det handler om at gøre op med sig selv, hvad der er det rette valg.

I denne forbindelse er det dog værd at tilføje, at det menneskelige øje har fire til fem gange så nemt ved at se grønt laserlys frem for rødt laserlys. Netop derfor er der også mange, der med det samme tænker, at de skal sørge for at finde en streglaser, der udsender et grønt lys.

Inden man blot gør det, er det dog vigtigt, at man tager stilling til, hvor man skal bruge den henne. Hvis man ikke skal bruge den udendørs, i stærkt lys eller på mørke overflader, er det ikke sikkert, at du rent faktisk har brug for et grønt lys.

Her er det også værd at tilføje, at det klassiske røde lys som regel er et billigt alternativ. Derfor skal man overveje sine behov grundigt, før man beslutter sig for at opgradere til det grønne lys. Hvis man ikke har brug for det, er der naturligvis ikke nogen grund til at betale for det.

Hvordan bruger man en streglaser?

Det er ikke vanskeligt at bruge en streglaser. Faktisk er det ret ligetil. Det ændrer dog ikke på, at det ikke er alle, der ved, hvordan de skal bruge et sådant instrument. Er du i tvivl om det, kan du dog glæde dig over, at det bestemt ikke er vanskeligt at lære det.

Det er dog vigtigt, at det er gjort klart, at der er stor forskel på de mange streglasere, der er at finde på det danske marked. Som følge af dette, er det ikke muligt at give et konkret svar på, hvordan du bruger den. Der er ganske enkelt for stor forskel på modellerne til, at det kan lade sig gøre.

Som angivet herover, er det dog ikke noget, der er specielt vanskeligt. Af denne årsag er der naturligvis ingen grund til at være bekymret for, hvorvidt det er noget, du kan finde ud af. Dette gør sig også gældende, selvom du ikke tidligere har prøvet kræfter med at bruge et sådant apparat.

Sørg for at læse manualen grundigt

I og med, at der er stor forskel på de mange streglasere, der kan købes på det danske marked, er det vigtigt, at du sørger for at læse den medfølgende manual grundig. Selvom du har tidligere erfaring med en anden streglaser, er det ikke sikkert, at de er ens.

Derfor er det altid en god idé, at man bruger tid på at læse den medfølgende manual, uanset om du har tidligere erfaring eller ej. Ofte er det også muligt at finde en række gode tips og tricks i manualen, som resulterer i, at du kan bruge laseren på andre måder, end du selv havde tænkt.

Streglaser tilbud – Sådan får du mest værdi for dine penge

Hvis du har i sinde at købe en streglaser, skal du selvfølgelig sikre dig, at du får værdi for dine penge. Er det første gang, du står over for at skulle foretage et sådant køb, er det ikke sikkert, at du ved, hvad du skal holde øje med.

Rigtig mange tror, at de blot skal forsøge at finde en billig model, da de dermed undgår at bruge for mange penge på deres streglaser. Her er det dog vigtigt at understrege, at det ikke er den rette måde at gøre det på. I hvert fald ikke, hvis du vil være sikker på at få god værdi for dine penge.

I denne forbindelse skal du i stedet fokusere på at finde en god streglaser, som du kan købe til nedsat pris. Det kan fx være en Bosch streglaser eller en DeWalt streglaser. Vælger du en model fra et anerkendt brand, er du nemlig sikker på, at du får god kvalitet og funktionalitet, som i sidste ende fører til et godt køb.

Streglaser test – Hvordan finder jeg den bedste streglaser?

Der bør ikke herske tvivl om, at det ikke er nemt at finde den bedste streglaser. Der er nemlig rigtig mange at vælge mellem. Faktum er dog, at langt de fleste modeller er gode køb, hvorfor det er afgørende, at man træffer sit valg ud fra egne behov og krav.

Rigtig mange er af den opfattelse, at de blot skal finde en test af streglasere, hvorfra de kan vælge en testvinder. Det kan være en fin måde at få inspiration på, men det ændrer ikke på, at det ofte er topmodellerne, der vinder sådanne tests – og ikke alle har brug for en topmodel.