Det er ikke nogen hemmelighed, at microcement er blevet populært blandt danskerne. Dette er der flere årsager til, men det handler hovedsageligt om dets store alsidighed.

Ligeledes er der også mange, der tiltrækkes af det rå storbylook, som det giver. De fleste bruger det på gulvet, men det kan faktisk også bruges på vægge og som bordplader. Dette understreger netop, at det er et meget alsidigt materiale.

Hvad er microcement?

Microcement, der også er kendt under navnet microbeton, er en blanding af cementpulver og vand. I de fleste tilfælde tilsættes der også et farvestof, der giver den ønskede farve.

Mere specifikt, er der tale om et lille cementlag, der kan påføres på de fleste overflader. Derfor er det også udelukkende din egen fantasi, der sætter grænser for, hvordan det kan bruges. De fleste bruger det dog på gulve.

De fleste forbinder cement med en rå, grå farve. Det er dog ikke alle, der bryder sig om denne farve. Er du blandt dem, der ikke ønsker den grålige cementfarve, er det også muligt at få microcement i farver såsom blå, gul, rød, sort m.m.

Sådan indhenter du tilbud på microcement-opgaver

Har du et ønske om at få professionel assistance til en eller flere microcement-opgaver i din bolig, er det selvfølgelig vigtigt, at du ikke overlader opgaven til hvem som helst.

Derimod skal du sørge for at indhente flere tilbud på opgaven. Dermed giver du dig selv bedre forudsætninger for at få en god pris på det arbejde, der skal udføres. Det er gældende, hvad enten opgaven lyder på microcement badeværelse København eller noget andet.

Heldigvis behøver det ikke at være vanskeligt at indhente tilbud på et sådant stykke arbejde. Ønsker du at gøre det let for dig selv, bør du bruge en tilbudstjeneste som 3byggetilbud. Her kan du nemlig nemt og enkelt indhente tre uforpligtende tilbud på din opgave.

Der er op til flere gode grunde til at gøre brug af 3byggetilbud til at indhente dine tilbud. Det handler især om, at det er nemt og hurtigt, men også om, at det kan give dig besparelser.

De aktører, der byder ind på din opgave, byder nemlig i direkte konkurrence med hinanden. Derfor er de opmærksomme på, at de forøger deres chancer for at vinde din opgave, hvis de byder ind med en skarp pris. I sidste ende medfører dette, at du kan få hjælp til dit arbejde til en god pris.

Hvad koster microcement-opgaver?

Det er naturligvis ikke muligt at give en fast pris på, hvad en microcement-opgave koster. Der er nemlig flere faktorer, der har betydning for, hvad det ender med at koste. Du kan dog forvente at skulle betale en kvadratmeterpris, der lyder på cirka 1.600 kroner.

I denne pris er der inkluderet både materiale og arbejdstimer. Rundt regnet går halvdelen af udgiften til materialer, mens resten af prisen er timepris til håndværkeren, der skal udføre det ønskede arbejde.

Du kan bruge denne pris som et udgangspunkt, hvis du har et ønske om at skabe et billede af, hvad det kommer til at koste at få udført en microcement-opgave. Det ændrer dog ikke på, at du er nødt til at indhente en række tilbud, hvis du vil have en konkret pris på din opgave.

Kvadratmeterprisen varierer ift. omfanget af opgaven

Det er selvfølgelig også vigtigt, at du er opmærksom på, at der vil være forskel på prisen per kvadratmeter, alt afhængigt af opgavens omfang.

Derfor vil du opleve, at man på større arealer får en lavere pris per kvadratmeter, end ved et mindre areal. Dette skyldes naturligvis, at opgaveaftageren kan fordele sine arbejdsomkostninger på et større antal kvadratmeter.

Arealer på over 40 kvadratmeter, hvor både vægge og gulve er medregnet, bliver betragtet som et relativt stort areal. Ved et mindre areal, som fx fem kvadratmeter, vil du opleve, at prisen per kvadratmeter er en kende højere.

Hvorfor er microcement så populært?

Det er ikke til at komme udenom, at microcement er blevet populært blandt danskerne. Det er naturligvis ikke uden grund, at det er tilfældet. Tværtimod er der flere årsager til, at populariteten af materialet har været stigende i løbet af de seneste par år.

Det handler primært om, at det er betydeligt lettere at påføre end de mere krævende fliser. Dette skyldes bl.a., at fliser meget sjældent passer helt hundrede procent til det område, hvor de skal lægges.

Som følge af dette, ender man ofte med at skulle bruge tid og penge på at lave udmålinger og tilskæringer af fliserne, så de får de rette dimensioner. Gør man ikke det, kan man nemlig ikke være sikker på, at de passer ind i alle hjørner og afkroge, hvor de skal lægges.

Det er et stykke arbejde, der ikke blot tager lang tid, men også kræver en stor præcision. Får man arbejdet udført af en professionel, bliver det derfor også dyrere, da tid er lig penge. Microcement er hurtigt at påføre, hvilket medfører, at prisen for dette arbejde også er i den lavere ende.

Microcement er ikke for alle

Til trods for, at det er blevet meget populært at bruge microcement i de danske hjem, er det ikke et materiale for alle. Der kan være nogen, der synes, at det er et kedeligt valg, selvom det er en billige løsning, end de dyrere fliser.

Ønsker man ikke at beholde en grålig cementfarve, er der mulighed for at blande farvestoffer i blandingen. Dermed kan opnå den ønskede farve, hvad enten det skal være sort, gul eller måske hvid.

Kan jeg selv lave microcement-opgaver?

Microcement er et materiale, der er forholdsvis nemt at arbejde med. Det betyder dog ikke, at det er en god idé at kaste sig ud i din opgave på egen hånd.

Ved man ikke, hvordan arbejdet skal udføres, kan man nemt ende med at udføre det forkert. Det vil selvfølgelig få indflydelse på det endelige resultat, hvilket blandt andet vil komme til udtryk i form af et ujævnt gulv e.l. Det er ikke umuligt at udføre microcement-arbejde på egen hånd, men det anbefales dog at udlicitere det til nogen, der har erfaring med arbejdet.