Microcement er ikke et nyt materiale. Derimod er det et materiale, der har været på markedet i mange år. Det er dog først i løbet af de seneste år, at det for alvor er blevet populært. Den store popularitet er der flere årsager til, men det er dog især rå og moderne udseende, der tiltaler mange.

Desuden er det et materiale, der kan bruges i mange sammenhænge. At det er et materiale, der kan tjene flere formål, er naturligvis også med til at øge populariteten. Det er kun naturligt, da det netop kan bruges til at løse flere opgaver.

Har du selv overvejet at få udført arbejde med microcement? I så fald er det vigtigt, at du ikke selv kaster dig ud i det. I stedet skal du finde en professionel aktør, der kan udføre arbejdet for dig. Dermed er du nemlig sikker på, at du får et godt resultat, som du kan være glad for i mange år.

Men hvad er microcement?

Microcement, som også er kendt som microtopping, er et mindre lag cement, der kan bruges på de fleste overflader. Det bliver dog især brugt til gulvbelægning, men kan også bruges til andre formål. Fx er det også muligt at bruge det til vægge og trapper samt diverse møbler.

Materialet kan også bruges udendørs, hvor det også kan tjene flere formål. Uanset hvad det bruges til, er det sjældent, at det har en tykkelse på mere end blot et par millimeter. Det er ensbetydende med, at det ikke er et tykt lag cement, der skal støbes e.l.

Langt de fleste forbinder cement, herunder også microcement, med en grå overflade. Det er også denne farve, som de fleste foretrækker, men ønsker man sig en anden farve, er det dog også muligt. Det er nemlig muligt at farve cementen ved hjælp af et særligt farvestof.

Sådan får du en god pris på microcement-arbejde

Hvis du skal have udført et stykke arbejde med microcement, bør du ikke varetage det selv. I stedet skal du overlade det til nogen, der har rette erfaring og ekspertise. Derudover ønsker du sandsynligvis også sikre, at du ikke ender med at betale for høj en pris.

Skal du vide dig sikker på, at du ikke ender med at betale overpris, er du nødt til at indhente flere tilbud. Heldigvis er det ikke noget, der behøver at tage lang tid, hvis blot du bruger de rette værktøjer. Blandt andet rådes du til at indhente dine tilbud via en tilbudstjeneste som 3byggetilbud.

Sørger du for at bruge en sådan platform, er du sikker på, at du på nem og hurtig vis kan indhente dine tilbud. Samtidig har du også en rigtig god chance for at få en god pris. Årsagen til dette er, at aktørerne, der byder ind på din opgave, kommer til at byde i direkte konkurrence med hinanden.

De ved nemlig godt, at skal de have en god chance for at vinde din opgave, er de nødt til at byde ind med en god pris. Det vil sige, at du ikke blot kan nyde godt af, at det er hurtigt og nemt, men også, at du har en god chance for at få en bedre pris.

Hvad koster det at få udført microcement-arbejde?

Det kan ikke lade sig gøre at give et konkret svar på dette. Årsagen til dette er, at der findes en lang række opgaver, der kan løses med microcement. I og med, at det er gældende, er der også stor forskel på, hvor omfattende de er, og hvad de koster.

Som udgangspunkt kan du dog forvente at skulle betale i omegnen af 1.600 kroner pr. kvadratmeter. Denne pris dækker både over materialer og timeløn. Cirka halvdelen går til materialer, mens den anden halvdel går til at dække timeløn for den eller de hyrede håndværkere.

Da cirka halvdelen af de 1.600 kr. går til timeløn, vil du opleve, at du får tilbud, der er både dyrere og billigere per kvadratmeter. Det gør sig gældende, uanset om du har brug for hjælp til at lave microcement badeværelse Randers eller noget helt andet.

Denne pris kan derfor også kun bruges som et udgangspunkt. Det er ikke muligt at bruge den som en fast pris, der går igen for enhver opgave, der har med microcement at gøre. Vil du have en konkret idé om, hvad du skal betale for din opgave, er du nødt til at indhente tilbud.

Kan det betale sig at vælge microcement?

Hvis man skal have lavet ny gulvbelægning e.l., er der mange overvejelser, man skal gøre sig. Derfor er det heller ikke sikkert, at microcement faktisk er det bedste valg for dig. Vil du fx gerne sikre, at du finder den billigst mulige løsning, er der andre løsninger, der er bedre for dig at vælge end microcement.

Dog er det vigtigt, at du er klar over, at der er en lang række fordele forbundet med at vælge dette materiale. Hvis du har valgt microcement, kan du nemlig vide dig sikker på, at du også har valgt et materiale, der kan bryste sig af at være både vandtæt, solidt og slidstærkt.

Ikke nok med det, så er det også svært at knuse eller lave revner i materialer. Derfor er det mere robust valg, end fx klinker. Hertil er det også værd at nævne, at det også er i stand til at modvirke både svamp og mug.

Nemt at gøre rent

Vil du gerne være sikker på, at det ikke bliver en alt for omfattende affære at skulle rengøre dit badeværelses, køkken eller lignende? I så fald kan microcement være det helt rette valg. Her får du nemlig en store ubrudt overflade, der gør det let for dig at klare rengøringen. I og med, at der er tale om en stor ubrudt overflade, er der ingen fuger og sprækker at tænke på. Der samler sig ofte en del skidt i disse, hvorfor de tager lang tid at rengøre. Med microcement er det ikke tilfældet, hvilket er med til at spare dig en del tid, når det kommer til rengøring.