Det er ikke til at komme udenom, at microcement er et populært valg blandt danske boligejere. At det er et materiale, der er blevet populært, er der flere årsager til. Det handler dog særligt om, at det er et materiale, der kan bryste sig af en stor alsidighed.

Derudover er det også et materiale, der har et råt look, som tiltaler mange. Langt de fleste bruger det på gulvet, men det er dog også muligt at bruge det på vægge, som bordplader m.m. At det er muligt at bruge det i mange sammenhænge, vidner om, at det netop er meget alsidigt.

Hvad er det?

Langt de fleste kender materialet som microcement, men det er dog også kendt under navnet microbeton. Der er derfor ikke nogen forskel på de to ting, da det blot er to navne for det samme materiale.

Er du ikke bekendt med materialet, er det ikke sikkert, at du ved, hvad det er. I bund og grund er det blot en blanding af cementpulver og vand. I nogle tilfælde er der også tilsat et farvestof, hvis man ønsker, at det skal have en anden farve, end den normale cementfarve.

Det er et lille cementlag, som er muligt at påføre på stort set alle overflader. I og med, at du kan bruge det på de fleste overflader, er det kun din egen fantasi, der sætter grænser for, hvad du kan bruge det til. I de fleste tilfælde bliver det dog brugt som gulv.

Som angivet før, behøver det ikke at være gråt. Mange forbinder cement med en grå farve, men er det ikke en farve, man tiltales af, er det også muligt at få materialet i flere andre farver. Du kan få det i mange farver, hvilket omfatter alt fra rød og gul til sort og hvid.

Sådan indhenter du nemmest tilbud på microcement-opgaver

Har du et ønske om at få udført et stykke microcement-arbejde? I så fald er det vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig aktør. Derimod skal du sørge for at indhente flere tilbud fra forskellige aktører, så du er sikker på at få en god pris på arbejdet.

Rigtig mange tror, at det er svært og tidskrævende at indhente tilbud, men det er dog ikke tilfældet. Du kan sagtens indhente tilbud, uden at bruge lang tid på det. Den bedste løsning er at bruge en dansk tilbudstjeneste som 3byggetilbud til at indhente dine tilbud.

Der er op til flere fordele ved at indhente dine tilbud på denne måde. En af de klare fordele er, at det er nemt og hurtigt. Ved blot at udfylde en simpel formular med en beskrivelse af din opgave, kan du inden for ganske få minutter indhente tre uforpligtende tilbud på din opgave.

Det handler dog i lige så høj grad om, at der er penge at spare ved at bruge tjenesten. Årsagen til, at der er penge at spare er, at udbyderne byder i direkte konkurrence med hinanden. I og med, at de gør det, er der mange af dem, der byder ind med en skarp pris, for at tage opgaven fra konkurrenten.

Hvad koster microcement-arbejde?

Til trods for, at de fleste ville værdsætte det, er det desværre ikke muligt at give et konkret svar på, hvad et stykke microcement-arbejde koster. Der er nemlig en lang række faktorer, der har stor betydning for, hvad det ender med at koste at få udført en sådan opgave.

Vil du gerne have en nogenlunde idé om, hvor du ender henne prismæssigt, kan du forvente at skulle betale en kvadratmeterpris på cirka 1.600 kr. Denne pris dækker over både materialer og arbejdstimer.

Du kan forvente, at cirka halvdelen af prisen går til at dække materialer, mens den anden halvdel går til at dække arbejdsløn. I og med, at det gør sig gældende, er det naturligt, at der forekommer forskelle i priserne, da ikke alle aktører tager en lige høj timepris.

Som angivet før, kan du bruge denne pris til at få en indikation af, hvad det koster at få udført et sådant stykke arbejde. Ønsker du at få et nærmere kendskab til prisen, er du nødt til at få konkrete tilbud på din opgave – og det skal du naturligvis under alle omstændigheder.

Større opgave giver bedre kvadratmeterpris

Når du skal have udført et stykke arbejde med microcement, er arealet, der skal udføres arbejde, afgørende for endelige pris. Derudover har opgavens omfang også indflydelse på prisen per kvadratmeter.

Det vil sige, at jo større et areal, der er tale om, jo lavere pris per kvadratmeter vil du også få. Skal du have udført arbejde på et mindre areal, vil du derfor skulle betale en højere pris per kvadratmeter. Det skyldes, at arbejdsomkostningerne kan fordeles på et større antal m2 ved større opgaver.

Et areal på mere end 40 m2, hvor vægge og gulve er medregnet, betragtes som værende et stort areal. Er der tale om et mindre areal på fx fem eller ti kvadratmeter, vil du opleve, at du skal betale en højere pris per kvadratmeter.

Kan jeg selv udføre mit microcement-arbejde?

Der er rigtig mange, der har et ønske om at spare, hvor de kan. Derfor er der også mange, der vil forsøge at spare penge, hvis de skal have udført et stykke arbejde med microcement. Som følge af dette, er der flere, der overvejer at give sig i kast med at udføre arbejdet på egen hånd.

Faktum er dog, at det ikke er en god idé. Det er ikke umuligt at udføre arbejde med microcement på egen hånd, men det kræver en vis ekspertise, hvis man vil vide sig sikker på, at man får et perfekt resultat. Derfor er det altid en god idé at udlicitere det til en professionel. Det er især noget, der gør sig gældende, da det ikke er dyrt at få en professionel til at udføre det. I og med, at det ikke er det, er det sjældent, at det kan betale sig at give sig i kast med det på egen hånd – især ikke, hvis opgaven fx lyder på microcement badeværelse Århus.