Nemt og helt uforpligtende

Isolering tag pris

Ved at bestille 3 forskellige tilbud, sikre du at du får den bedste pris på opgaven – og samtidig er det helt gratis og uforpligtende – så uanset om du er i gang med et byggeri, ombygning eller bare planlægger processen kan du med stor fordel indhente tilbud gratis og uforpligtende.

Din opgave

Beskriv kort din opgave og indsend den

Modtag tilbud

Du modtager gratis og uforpligtende 3 tilbud

Vælg det bedste tilbud

Vælg det tilbude det passer aller bedst til lige netop dig.

Taget er husets største kilde til varmetab, da varme som bekendt søger opad, hvor det finder sprækker og huller i tagets isolering. Heraf kommer begrebet ”at fyre for fuglene” også, da det ikke ligefrem er noget, som man har lyst til at betale for. Men mange danskere betaler for, at fuglene kan holde det varmt, fordi de ikke har taget isoleret ordentligt, og det koster dem mange penge årligt. 

Hvis du er en af dem, så vil vi i denne artikel gøre dig klogere på, hvad en isolering tag pris cirka ligger på, samt hvilke fordele du har, når du skal isolere dit tag. 

Hvad koster det at isolere sit tag? Isolering tag pris

Når man skal isolere i hjemmet, så bestemmes prisen typisk af, hvor mange kvadratmeter det drejer sig om, hvoraf du betaler en bestemt pris per kvadratmeter. Derudover så afhænger prisen også af, hvilken løsning der vælges til din loftsisolering. I gennemsnit vil du skulle regne med en pris på 500 kroner per kvadratmeter som en isolering tag pris, men det varierer meget fra firma til firma.

Som udgangspunkt er isoleringsgranulat en lidt billigere løsning end isoleringsmåtter – medmindre du vælger at gøre det selv. Dog kan vi ikke anbefale, at du isolerer dit tag selv, da du gerne vil være sikker på, at det er gjort ordentligt, så du rent faktisk sparer de penge, som du har udset dig at spare som følge af isoleringen. 

Kan det betale sig at isolere sit tag?

Når du skal gøre op med dig selv, om det kan betale sig at betale en isolering af tag pris, så skal du regne på, om du har tænkt dig at bo i huset længe nok til, at det, du har sparet på din varmeregning, har betalt for selv isoleringen. 

Et andet aspekt i dette regnestykke er, om du vil udføre isoleringen med henblik på et salg, fordi du kan godt regne med, at prisen vil blive presset ned, hvis køber opdager, at der er dårlig isolering på loftet. Typisk vil dette afslag være en del højere end den pris, som du selv skal betale for isoleringen, da det er en byrde, som du putter over på købers skuldre. Af den grund kan det godt betale sig at få isoleret loft og tag, inden du vælger at sætte dit hus til salg. Generelt kan det siges om alle typer af renoveringer, at det er bedre at gøre det inden salg, da husets merpris som regel bliver højere end de udgifter, du skal betale for renoveringen. 

Hvilke fordele er der i at isolere et tag?

Vi har kort været inde på det, men først og fremmest skal du betale mindre i årlig varmeregning. Rigtig meget varme slipper ud gennem loft og tag, hvis der mangler isolering, og derfor kan det oftest godt betale sig at gøre noget ved den manglende isolering. Det drejer sig typisk om mange tusinde kroner om året.

Derudover får du fordele som:

  • Begrænsning af dit hjems CO2-udslip, hvilket et godt for alle
  • Ingen kuldenedfald 
  • Ingen træk
  • Bedre indeklima 
  • Øget salgsværdi af huset

Selvom du gør det her for at spare på varmeregningen, så handler det altså også meget om, at du gør noget godt for dem, der bor i huset, hvorfor en isolering tag pris pludselig bliver alle pengene værd. Træk og kulde kan være skyld i sygdom, som leder til potentiel manglende indtjening på den ene eller anden måde. Derudover er det bare ikke rart at være syg, da livskvaliteten i dagligdagen nedsættes markant. 

Sådan finder du den bedste isolering af tag pris

Rigtig mange håndværkere og virksomheder tilbyder isolering af taget, men du bør altid vælge med omhu, når du skal have foretaget så store renoveringer og betale en potentielt høj isolering af tag pris. Som det allerførste bør du derfor sondere markedet og hente forskellige tilbud på netop dit projekt. Det giver dig et par forskellige kort på hånden, som alle er realistiske bud på arbejdstagere. 

Når du har fundet og identificeret disse mulige firmaer, så bør du undersøge hver og en af dem grundigt – fordi det handler ikke bare om den umiddelbare pris, når du skal have et stykke godt arbejde foretaget. Den umiddelbare pris siger ikke noget om kvaliteten af arbejdet, og hvis du er rigtig uheldig, kan du komme ud for, at isoleringen er dårlig, hvorfor den skal lægges om. 

Læs derfor alle tilgængelige anmeldelser af virksomheden, inden du vælger den første og bedste isolering af tag pris. Andres oplevelser af virksomheden er meget værdifuld information for dig. Hør eventuelt familie og venner, om de har fået foretaget lignende arbejde, som kan anbefales.

Sørg også for, at de gode anmeldelser beskriver isoleringsarbejde og ikke andre typer arbejde. Det er normalt, at virksomheder specialiserer sig i visse ting, hvorfor deres kompetencer kan komme til kort, når de skal udføre andre typer arbejde end netop deres speciale. Vælg derfor, hvis muligt, et dedikeret isoleringsfirma.

Allier dig med en rådgiver 

Står du med et meget omfattende projekt, som kommer til at koster mange hundrede tusinde kroner, så er det pengene værd at hyre en rådgiver, som kan være med i alle faser af projektet. Rådgiveren kan både guide dig udenom de brodne kar og finde den bedste løsning til prisen til dig samt kvalitetssikre arbejdet løbende, så du kan være helt sikker på, at du får, hvad du betaler for, når du har betalt din isolering tag pris.

Sådan en rådgiver er ikke billig, men i langt de fleste tilfælde kan han eller hun tjene sig selv hjem igen – akkurat ligesom hvis du hyrer en revisor til din virksomhed, når du gerne vil finde ud af, hvor du kan spare nogle penge. Er du kyndig inden for håndværk, kan du også være heldig, at rådgiveren vurderer, at du kan lave noget af arbejdet selv, hvorfor du pludselig kan spare mange penge.