Microcement har været på markedet i mange år. Særligt i løbet af de seneste år er det dog for alvor blevet populært. Der er flere årsager til dette, men det rå og moderne udseende er, hvad der tiltaler de fleste.

Ydermere er det et materiale, der kan anvendes i en lang række sammenhænge. Det er naturligvis også et aspekt, der har resulteret i en øget popularitet.

Hvis du selv har overvejet at igangsætte en form for microcement-arbejde i din bolig i Esbjerg, er du kommet til rette sted. Her på siden hjælper vi dig nemlig med at finde en udbyder, der kan varetage opgaven til en god pris.

Hvad er microcement egentlig?

Microcement, der også er kendt som microtopping, er et mindre lag af cement, der kan tilføres stort set alle overflader. Det bruges primært som gulvbelægning, men egner sig også til andre formål. Det kan eksempelvis benyttes til vægge og trapper, men også til borde og møbler.

Det er også muligt at bruge det udendørs, hvor det også bruges i flere sammenhænge. Som regel har det en tykkelse på blot få millimeter. Derfor er der ikke tale om et tykt lag cement, der støbes eller lignende.

De fleste forbinder microcement med en rå, grå overflade. Det er denne løsning, de fleste vælger, men man er dog ikke begrænset til at vælge grå. Det er nemlig muligt at bruge farvestof til at give materialet en anden farve, såfremt man ønsker dette.

Hvordan får man en god pris på microcement-arbejde?

Har du et ønske om at få udført arbejde med microcement? I så fald vil du sikkert gerne sikre, at det ikke koster dig for mange penge. For at sikre dette, er det vigtigt, at du ikke blot vælger det første tilbud, du får på din opgave.

I stedet skal du sørge for at indhente flere tilbud på din opgave. Det er der mange, der tror, tager lang tid. Sådan forholder det sig dog ikke, hvis man blot bruger de rette værktøjer. Blandt andet bør man indhente sine tilbud via en tilbudstjeneste som 3byggetilbud.

Ved at bruge en sådan tilbudstjeneste, er du sikker på at få dine tilbud på nem og hurtig vis. Ydermere er du også garanteret, at du har gode chancer for at gå en god pris. Aktørerne på platformen byder nemlig i direkte konkurrence med hinanden.

For at give sig selv de bedst mulige forudsætninger for at vinde din opgave, byder de fleste ind med en skarp pris. Uanset om du har brug for assistance til et stort eller småt stykke arbejde, kan du forvente at få en god pris på opgaven via 3byggetilbud.

Hvad er prisen for en microcement-opgave?

Det kan ikke lade sig gøre at give et konkret svar på dette spørgsmål. Der er nemlig for mange variabler, der har indflydelse på prisen til, at det kan lade sig gøre. Du kan dog forvente at skulle betale en kvadratmeterpris, der lyder på 1.600 kroner.

For 1.600 kroner får du både materialer og arbejdstimer. Cirka halvdelen af beløbet går til betaling af materialer, mens den anden halvdel går til håndværkerens timepris. Af denne årsag er det muligt at spare penge pr. kvadratmeter, hvis du finder en aktør med en lavere timepris.

Ovenstående pris kan du bruge som udgangspunkt. Vær dog opmærksom på, at den ikke er retvisende i alle sammenhænge. Vil du have mere konkret viden om, hvad det vil koste at få udført din opgave, er du nødt til at indhente konkrete tilbud.

Kan det betale sig at vælge microcement?

Microcement er hverken kendt for at være det dyreste eller billigste valg til gulvbelægningen. Er du på udkig efter den billigst mulige løsning, er der derfor andre løsninger, der er bedre.

Når arbejdet er færdigt, vil du dog opdage, at der er mange fordele ved at have valgt netop denne løsning. Microcement er nemlig et materiale, der bryster sig af at være både vandtæt, solidt og slidstærkt. Derfor er det også en yderst langtidsholdbar løsning.

Til forskel fra almindelige fliser, er det også svært at knuse eller lave revner i dette materiale. Dertil er det endda også i stand til at modvirke svamp og mug. Hertil er en anden fordel, at man ved valg af dette materiale får en stor ubrudt overflade, som gør det nemt for dig at gøre rent.

Årsagen til dette er, at du slipper for at skulle gøre rent mellem sprækker og fuger. Vælger du at bruge fliser i stedet, vil du opleve, at der kan samle sig en del skidt og bakterier i fugerne. Det tager en del tid at gøre rent, da det er svært at gøre dem ordentligt rene.

En stor del af dem, der vælger microcement, gør det fordi det er praktisk og hygiejnisk. Dog er der også rigtig mange, der vælger at bruge dette materiale, da det har et råt og minimalistisk look. I og med, at det heller ikke er et dyrt valg, er prisen også en faktor, der har betydning for de fleste.

Hvor lang tid tager en belægning med microcement?

Som angivet herover, er der flere fordele forbundet med at vælge microcement. Havde der ikke været det, var det næppe blevet så populært et valg blandt danskerne, som det er blevet. En fordel, der dog ikke er nævnt herover er, at det er en hurtig måde at få ny gulvbelægning på.

Har du besluttet at få lavet en belægning med microcement, kommer arbejdstiden selvfølgelig an på, hvor stort et område, der er tale om. Der bør dog ikke herske tvivl om, at det som regel kan klares meget hurtigt, da det er materiale, der er nemt og ubesværet at arbejde med.

Selve arbejdet med materialet er derfor hurtigt klaret, men det er ikke det eneste. Til forskel for helt almindelig cement, størkner microcement en del hurtigere. Det vil sige, at du i de fleste tilfælde vil kunne tage den nye overflade allerede dagen efter.

Derfor skal du bestemt ikke bekymre dig for, hvorvidt det tager lang tid at få udført et stykke arbejde med microcement i din bolig.