Epoxygulve er blevet en populær løsning blandt danskerne i løbet af de seneste år. Gulvtypen er ikke ny, men har tidligere primært været anvendt i industrien. Nu gør de dog et større og større indtog i de private hjem i Danmark.

Udseendet er en af de primære årsager til den store popularitet, men gulvene har også andre kvaliteter. Derfor er det ikke udelukkende på grund af det nydelige udseende, at mange beslutter sig for at få lavet et epoxygulv.

For mange handler det i lige så høj grad om slidstyrken. Det er nemlig et meget slidstærkt gulv, der kan holde til det meste. Ydermere er det også et rengøringsvenligt gulv, der kan spare én for både tid og besvær i dagligdagen.

Hvad er prisen for et epoxygulv?

Har du selv gjort dig tanker om, at du ønsker at få lavet et epoxygulv? I så fald vil du sikkert gerne have en idé om, hvad det koster. Desværre er det ikke muligt at give et konkret svar på, da der er mange variabler, der har indflydelse på prisen.

Du kan dog tage udgangspunkt i, at du skal betale mellem 500 og 750 kr. pr. m2. Skal du have lavet epoxygulv på et stort areal, vil prisen pr. m2 som regel være lettere. Det modsatte gør sig gældende, hvis du skal have lavet epoxygulv på et mindre areal.

Hvis du fx har et køkken med et gulvareal på 25 m2, som du ønsker at få lavet epoxygulv på, vil du skulle betale mellem 12.500 og 18.750 kroner for dit nye gulv. Hvorvidt prisen er i den høje eller lave ende afhænger af opgavens kompleksitet, undergulvet, dit valg af leverandør m.m.

I og med, at der er stor forskel på, hvad det koster at få lavet et epoxygulv, er det vigtigt at få flere tilbud på opgaven. Derfor bør du ikke nøjes med at indhente et enkelt tilbud. I stedet anbefales det at indhente minimum tre forskellige tilbud på din opgave.

Sådan indhenter du nemt tilbud på dit nye epoxygulv

Mange tror, at det er besværligt og tidskrævende at indhente forskellige tilbud. Det er dog slet ikke tilfældet. Du kan nemlig blot benytte en tilbudstjeneste som 3byggetilbud til at indhente tilbuddene. Bruger du en sådan portal, kan du indhente dine tilbud på ganske få minutter.

3byggetilbud er en platform, der gør det nemt og hurtigt at indhente tilbud på byggeopgaver, herunder etablering af epoxygulve. Du skal blot udfylde en formular med en beskrivelse af din opgave og dine kontaktoplysninger, hvorefter opgaven sendes i udbud blandt relevante aktører.

Som regel vil du modtage op til tre tilbud inden for kun 24 til 48 timer. Det er helt gratis at bruge deres tjeneste, ligesom hvert et tilbud du modtager, er uforpligtende. Er der ikke et af de tre tilbud, der tiltaler dig, kan du blot afvise dem alle.

Hvad er epoxygulvmaling?

Epoxymaling er en særlig type maling, der kan bruges til en lang række formål. Ofte bruges det til gulvbelægning, men det kan også bruges til både vægge, møbler mv. Alle former for epoxymaling er bestående af to forskellige elementer: epoxyharpiks og en hærder.

I og med, at det er skadeligt i flydende form, er det vigtigt, at man er meget varsom, når man arbejder med denne type maling. Af denne grund er det en god idé, at man ikke gør det selv, hvis ikke man har det rette udstyr og en vis ekspertise inden for sådanne opgaver.

Malingen kan bruges til mange ting, og ikke kun til gulve, som mange tror. Det kan også bruges til at male på vægge, på møbler m.m. Det anbefales dog ikke at bruge det udendørs, da det ikke kan tåle UV-stråler. Med tiden vil strålerne ende med at ødelægge malingen.

Det er hverken den dyreste eller billigste løsning, hvis du gerne vil have et nyt gulv. Malingen kan købes for cirka 1.000 kr. for fire liter, hvilket kan dække omtrent 10 m2. Dog er det en god idé at betale en erfaren fagmand for at varetage arbejdet for dig.

Kan jeg selv lave mit epoxygulv?

Der er som sådan intet, der stopper dig i at arbejde med epoxymaling. Det kræver hverken en specifik uddannelse, certifikat e.l. Derfor må du som privatperson gerne male med epoxymaling, men om det er en god idé at gøre dette, er en helt anden sag.

Til trods for, at du bliver nødt til at betale en højere epoxy gulv pris Roskilde, hvis ikke du nøjes med at købe malingen, men også får professionel hjælp, er det pengene værd. Når du overlader det til en fagmand, kan du nemlig vide dig sikker på, at du får et resultat, som du kan være glad for.

At du ikke selv bør kaste dig ud i det, er der flere gode grunde til. Først og fremmest er det meget vigtigt, at harpiks og hærder blandes i det rette forhold, hvilket er lettere sagt end gjort. Hvis ikke blandingen er lavet ordentligt, kan det få konsekvenser for resten af processen.

Det er ikke lige så let, som det ser ud

Der er rigtig mange ting, der kan gå galt, når man skal lave et epoxygulv. Til trods for, at det kan se let ud, når en professionel gør det, er det ikke lige så let, som det ser ud. Man skal arbejde i et højt tempo, da man ellers risikerer, at malingen tørrer ud.

Hertil kan man også komme ud for, at man kommer maling på gulvet, men at det ikke suges ordentligt ned i undergulvet. Du kan også komme ud for, at der opstår luftbobler, som du skal sørge for at udbedre, hvorfor du skal vide, hvordan du bedst formår at gøre dette.

Mange glemmer også, at det er vigtigt, at man sørger for at vaske og rengøre undergulvet, inden man går i gang med at male. I nogle tilfælde er man endda nødt til først at udbedre undergulvet, da det ellers ikke vil være muligt at opnå et resultat, som man kan være glad for.