Nemt og helt uforpligtende

Isolering af gulv pris

Ved at bestille 3 forskellige tilbud, sikre du at du får den bedste pris på opgaven – og samtidig er det helt gratis og uforpligtende – så uanset om du er i gang med et byggeri, ombygning eller bare planlægger processen kan du med stor fordel indhente tilbud gratis og uforpligtende.

Din opgave

Beskriv kort din opgave og indsend den

Modtag tilbud

Du modtager gratis og uforpligtende 3 tilbud

Vælg det bedste tilbud

Vælg det tilbude det passer aller bedst til lige netop dig.

Isolering af gulve kan synes som en stor omgang, men prisen vil i næsten alle tilfælde være værd at betale, fordi problemerne, som følger med, kan være større og mere omfattende end bare lidt kulde. Med isolering af gulvet forhindrer man, at der slipper varme ud gennem gulvet, og man undgår træk langs gulvet, som kan være et særligt problem for familier med små børn, da børn i kravlealderen meget nemt kan blive syge med det træk, som er i gulvhøjde. 

Samtidig har vi også en tendens til at skrue markant op for varmen, hvis det trækker steder fra. Det leder til et enormt energiforbrug, som det ikke engang er sikkert hjælper på kulden, som man oplever grundet manglende isolering i gulvet. Som udgangspunkt bør du altid få professionelle til at udføre opgaven for dig, og vi anbefaler, at du gennemsøger markedet for en god isolering af gulv pris. Du bør altid indhente flere tilbud, så du får den bedste pris. Der kan nemlig være stor forskel på, hvad forskellige lokale udbydere vil tage for din opgave. 

Vi vil i denne artikel gøre dig klogere på, hvorfor det er nødvendigt med isolering af gulvet, om man selv bør gøre det, og hvad man kan forvente at betale for isolering af gulvet. 

Isolering af gulv pris – hvad koster det egentlig?

Det er en potentielt en rigtig stor omgang at isolere et gulv, og det er nemt at blive skræmt af de priser, som man får fra lokale udbydere. Men man skal huske, at det er et meget omfattende projekt at isolere gulvet, da brædder skal op, rør skal udskiftes, og der muligvis skal støbes ny betonplade. 

Ejer du et gennemsnitligt parcelhus på omkring 120 kvm, og vil du gerne have isoleret gulvet samt indlagt gulvvarme, kan du regne med, at hele projektet ender ud i en isolering af gulv pris på op mod 500.000 kroner. Har du en kælder, hvor det trækker fra, og hvor du derfor gerne vil efterisolere for at forhindre træk og kulde, så koster det op mod 400.000 for cirka 100 kvm. 

Det er nemlig ikke bare lige sådan at lægge isolering ind. Der er mange stadier og processer, som man skal igennem for at sikre kvaliteten af arbejdet, og derfor anbefales det heller ikke at gøre selv. En positiv ting, man dog bør huske, er, at prisen på huset stiger markant efter sådan en omgang, da det er et omfattende indgreb, som gør huset mere energivenligt på lang sigt – og det er noget, som trækker op. Så selvom en isolering af gulv pris kan lyde, så er det nødvendigt at få foretaget, hvis du har problemer med træk og kulde fra gulvet.

Hvor meget kan man spare ved at foretage isolering under gulv?

Som udgangspunkt snakker vi et par tusinde kroner om året. Det varierer selvfølgelig alt efter det enkelte hus’ størrelse, og hvor udtalt problemet er. Men det er ikke kun pengene, som man sparer. Du kan undgå sygdomme, og livskvaliteten har også en rigtig stor værdi – og den er svær at gøre op i penge. 

Derudover kan lækager også vokse sig større, og du kan risikere fugtskader som følge af dårlig isolering. Fugtskader kan også være enormt omfattende at fikse, da det kan sidde rigtig dybt i din bolig. 

Hvordan ved man, om huset har brug for gulvisolering?

Det er ikke kun trækvinde, som man skal holde øje med, hvis man gerne vil undersøge, om huset har brug for en isolering af gulvet. Der er forskellige ting, som man skal holde øje med, og det er ikke altid, at det fysisk kan mærkes på kulden i rummet, hvis du har vænnet dig til den over en længere periode. 

  • I 1985 kom der tilføjelser til bygningsreglementet, som var med til at sikre højere krav til isolering af gulvene i hjemmet. Har du derfor et gammelt hus fra før 1985, kan det være en rigtig god idé at få foretaget en isolering af gulvene. Find derfor en god isolering af gulv pris, så det ikke bliver en alt for dyr oplevelse. 
  • Hvis isoleringslaget er mindre end 100 mm, kan det være nødvendigt med isolering af gulve. Dette vil typisk være mere udtalt i huse fra før 1985. 
  • Har du planer om at foretage store renoveringer på et lidt ældre hus, kan det være en god lejlighed at gøre det ved. Det er en kompleks sag at isolere gulve, og der skal rykkes rigtig meget ud af huet ved sådan et projekt. Et ideelt tidspunkt at gøre det på er derfor ved udskiftning af eksempelvis badeværelse, hvor du alligevel skal have meget af husets indmad ud. 

Der er altså mange faktorer, som spiller ind på, om du bør indhente en isolering af gulv pris, som du kan tage til overvejelse. Hvis du kan tjekke alle ovenstående bokse af, samtidig med at du kan mærke, at det trækker fra gulvet, så bør du i alle tilfælde få foretaget isolering af gulvet.

Bør man gøre det selv i stedet for at finde en isolering af gulv pris?

Som vi tidligere har kort været inde på, så skal du virkelig vide, hvad du går ind til, hvis du vil gøre arbejdet selv. Du bør som minimum være håndværker og have arbejdet med gulvisolering før, hvis du tænker, at det bedre kan betale sig at gøre det selv i stedet for at få en isolering af gulv pris. Gulv isolering består af mange facetter, og du skal have stor viden om både materialer og processer, så du ikke engang noget tid efter projektet risikerer at skulle have det hele op igen. Det bliver meget dyrt så.

Hvis du vælger at gøre det selv, bør du have en uvildig projektleder på, som kan give indblik i, om du gør det rigtigt, og om du er på vej det rigtige sted hen. Vi anbefaler derfor, at du indhenter forskellige isolering af gulv priser fra dine lokale håndværkere, så du trods alt har noget at sammenligne med.