Nemt og helt uforpligtende

Isolering af loft pris

Ved at bestille 3 forskellige tilbud, sikre du at du får den bedste pris på opgaven – og samtidig er det helt gratis og uforpligtende – så uanset om du er i gang med et byggeri, ombygning eller bare planlægger processen kan du med stor fordel indhente tilbud gratis og uforpligtende.

Din opgave

Beskriv kort din opgave og indsend den

Modtag tilbud

Du modtager gratis og uforpligtende 3 tilbud

Vælg det bedste tilbud

Vælg det tilbude det passer aller bedst til lige netop dig.

En isolering af loftet er en god idé, uanset om du gerne vil bruge loftet til benyttelse eller vil sikre dig, at der ikke er utætheder, som kan give vand- og fugtskader samt være skyld i, at der suser kold luft ind og tager varmen væk. Det er et stort projekt at gå i gang med selv, og derfor anbefaler vi, at du henter tilbud på at få gjort det professionelt, da fejl ved isolering af loft kan være kostbare. 

Vi kommer i denne artikel nærmere ind på, hvad en eventuel isolering af loft pris kunne være, hvilke udfordringer det kan give, og om det er det værd at lave det hele selv.

Isolering af loft pris – hvad koster det at få gjort?

Da et tag kan variere meget i størrelse afhængig af, hvordan du bor, og hvordan dit hjem ser ud, så regner man prisen på isolering af loft ud i pris per kvadratmeter. Det er et stort projekt, og du skal forvente at betale mange tusinde kroner for en isolering af loftet. 

En isolering af loft pris afhænger af flere ting, og prisen varierer stort alt efter, om du skal have lagt isoleringsmåtter, isoleringsruller eller isoleringsgranulat. Vi anbefaler, at du tager kontakt til professionelle, som kan give dig rådgivning på området, så du er sikker på, at du ikke vælger den forkerte løsning. Hvis dit hus er bygget før 1990, er du i udsat risiko for at skulle lægge ny isolering i loftet. Der er både fordele og ulemper ved de tre materialer, men med granulatløsningen kan du risikere, at noget af det kan ryge ned i etagen under, hvis der er sprækker eller huller i loftet. Som udgangspunkt er måtter og ruller derfor det bedste og nemmeste at arbejde med, men du kan helt sikkert blive rådgivet om, hvad du bør gøre. 

En væsentlig ting at huske, når du skal have isoleret loftet, er dog, at du fremover kommer til at spare mange penge årligt på varmeregningen, når du har isoleret loftet ordentligt, så der ikke suser varme ud af hjemmet. Det kan i visse tilfælde være op mod mange tusinde kroner, som du kan spare, og hvis du har planer om at bo i hjemmet i mange år endnu, så er det bestemt investeringen værd, uanset hvad en isolering af loft pris måtte være.

Hvorfor er det nødvendigt at isolere loftet?

Den primære grund til at isolere loftet er, at sikre, at der ikke fosser varme ud af hjemmet. En af grundene til, at særligt gamle huse kan være kolde, er netop, at der er dårlig eller ingen isolering, som kan holde varmen i hjemmet. Og det er hverken behageligt at være i eller optimalt at betale de mange tusinde kroner årligt, som det koster at fyre for fuglene.

Derudover så kan det også give træk i hjemmet, og du vil altså opleve, at der i visse perioder er meget koldt, samtidig med at der vil være kolde strømme gennem huset på grund af den manglende isolering i loftet. Det er bedre for hjemmet med kontinuerlig varme, som er til at stole på, da varmesystemerne ikke kommer på overarbejde.

Som en sidste ting er det naturligvis også mere Co2-venligt, hvis du ikke konstant fyrer for fuglene. Du kan altså ikke alene spare penge ved at vælge en isolering af loft, men du får også en grøn løsning, som giver huset en højere værdi, hvis det engang skal sælges.

Kan man isolere loftet selv? Og hvad er isolering af loft pris i så fald?

Det kan man godt, men hvis du ingen håndværksmæssige erfaring på området, er det ikke sikkert, at det er det værd. Du kan spare en masse penge på din isolering af loft pris, men det, som du har sparet, kan du muligvis komme til at betale for på lang sigt, hvis arbejdet ikke er gjort ordentligt. Du skal dog altid sikre dig, at dampspærren altid er helt intakt, inden du går i gang med arbejdet. 

Først og fremmest skal du have kendskab til de nødvendige materialer og processer. Det er det de færreste, som har. Dernæst skal du være i stand til udføre kvalitetskontrollen, så du kan være sikker på, at alt er gjort rigtigt. Hvis du rent faktisk vælger at isolere hjemmet selv, bør du som minimum bestille et uvildigt gennemsyn, hvor det kan konkluderes, om du har gjort det rigtigt eller ej. Hvis du bare er den mindste smule i tvivl om, hvad der skal laves, så bør du overlade det til professionelle. 

Det bedste, du kan gøre, er derfor at indhente flere forskellige tilbud fra udbydere i dit lokalområde, som kan varetage isoleringen for dig. Når du skal indhente tilbud, er det vigtigt, at du er så konkret som muligt i din beskrivelse af projektet, så du ikke får en overraskelse på prisen, når projektet er i gang. Sikr dig, at du får en fast pris fra start, så der ikke laves en masse arbejde for penge, som du måske ikke engang har til rådighed. Inkluder derfor også billeder og mængden af kvadratmeter, når du efterspørger isolering af loft pris.

Tjek forsikringen inden opstart

Uanset om du vælger at gøre det selv eller hyrer en virksomhed til at udføre isoleringen for dig, så skal du informere dit forsikringsselskab om arbejdet, da dit hjem udsættes for større risiko, mens arbejdet finder sted. Typisk vil det betyde en højere pris for forsikringen, men du kan risikere slet ikke at være dækket, hvis arbejdet går galt. Det kan altså ende med at blive rigtig dyrt for dig, og så kan det være lige meget, at du har fundet den bedste isolering af loft pris.

Denne bør du dog tage i kontakt med dem, som udbedrer isoleringen for dig. De har helt sikkert erfaring på området omkring forsikring og kan rådgive dig om, hvad du bør gøre, når de går i gang med arbejdet.