Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan finde et stort antal slibemaskine på det danske marked. Det er dog ikke alle slibemaskiner, der kan bruges til alle typer slibeopgaver. Hvis du skal slibe højtsiddende steder eller store overflader, er det eksempelvis ikke en effektiv løsning at finde en trekantsliber frem.

Til et sådant formål vil du være bedre stillet ved at gøre brug af en girafsliber. Det er en effektiv slibemaskine, der især egner sig til at slibe lofter, vægge og andre store overflader. Det er der selvfølgelig flere grunde til, men det skyldes hovedsageligt, at den har en størrelse og udformning, der gør den effektiv på store flader.

Hvad er en girafsliber?

En girafsliber adskiller sig fra andre slibemaskiner på flere punkter. Den adskiller sig dog særligt ved at være ideel til at slibe store flader. Den kan på mange punkter sammenlignes med en excentersliber, men også fra denne maskine adskiller den sig. Den har nemlig en roterende slibesål, men den adskiller sig ift. størrelsen.

Slibesålen på en girafsliber er stor, da den ofte måler omtrent 22 cm i diameter. Slibesålen på den føromtalte excentersliber er ikke helt så stor, da den ofte har en diameter, der lyder på 12,5 cm. Netop derfor er der tale om en slibemaskine, der egner sig godt til brug på større flader, da slibesålen har en stor størrelse.

Det er dog ikke blot en stor slibesål, der er med til at adskille maskinen fra de øvrige muligheder. Det handler i lige så høj grad om, at slibesålen er placeret for enden af en lang stang. Ofte er det muligt at justere længden på denne stang. Derved kan du selv indstille, hvor lang en rækkevidde, den skal have under brug.

I og med, at den er forsynet med en lang stang og en stor slibesål, er det netop et effektivt værktøj, hvis du skal slibe store væg- og loftsflader. Har du fx et helt værelse med nyspartlede gipsvægge, der skal slibes, så er det betydeligt lettere at gøre dette med en girafsliber, end med et af de mindre alternativer. 

Sørg for at købe en girafsliber, der kan tilsluttes en støvsuger

Det er ikke muligt at gøre brug af en girafsliber uden at støve. Uanset hvor forsigtigt du går til værks, kan det ikke lade sig gøre at undgå at støve. Derfor er det en god idé at vælge en girafsliber, som du kan koble en støvsuger til. Har du en støvsuger kobler til din slibemaskine, er det nemlig muligt at begrænse støvet.

Det er dog vigtigt, at du er klar over, at du ikke kan bruge en almindelig støvsuger til formålet. Du skal bruge en arbejdsstøvsuger, der er godkendt til dette formål. En sådan støvsuger kaldes også en industristøvsuger. En normal støvsuger til husbrug er nemlig ikke konstrueret til at kunne suge fint gipsstøv op i store mængder.

Det rette valg til slibning i højden

En girafsliber er det rette valg, hvis du har brug for at slibe i højden. Det kan være relevant, hvis du skal slibe i toppen af væggen eller loftet skal have en tur. Som tidligere angivet, er det nemlig en slibemaskine, der har et langt skaft, hvilket netop medfører, at du har mulighed for at komme godt op i højden.

I de fleste tilfælde er de faktisk forsynet med et teleskopskaft, hvorfor du selv kan justere længden på skaftet. Derved kan du også selv justere den, når du har brug for at nå højere, end hvad du selv kan. Derfor kan den naturligvis også løse rigtig mange forskellige opgaver.

Hvad skal jeg se efter, når jeg vælger en girafsliber?

Det er ikke let at vælge en girafsliber, da der er mange faktorer, der skal være i fokus. Derfor er det ikke nemt at vælge, da du skal sørge for at vælge ud fra de rette faktorer. Er det første gang du skal købe en girafsliber, er det ikke sikkert, at du ved, hvilke faktorer, der er vigtige at holde fokus på.

Det vigtigste er, at du ikke blot vælger en vilkårlig model, men at du derimod vælger med fokus på dine egne behov. Der er nemlig stor forskel på, hvad folk skal bruge deres girafsliber til, og derfor er der også forskelligt fra person til person, hvad de kræver af den. Herunder kan du dog læse om nogle af ed vigtigste faktorer: