Der kan være mange årsager til, at du leder efter en kapsav. Det er nemlig en dør, der kan løse mange opgaver for dig. Du skal dog være opmærksom på, at du kan finde mange kapsave på det danske marked. Det er ikke dem alle, der egner sig til det eller de formål, som du skal bruge den til, hvilket du skal tage højde for.

I og med, at der er stor forskel på de kapsave, der er at finde på det danske marked, er det vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig model. Du skal derimod sørge for at vælge med omhu, så du er sikret, at du får købt dig en kapsav, der harmonerer med dine behov. Ellers kan du hurtigt ende med at spilde dine penge.

Hvad er en kapsav?

Det er ikke alle, der er helt sikre på, hvad en kapsav. Ved du ikke, hvad det er for en sav, er det ikke nemt at vurdere, om det er den rette sav for dig. Det kan bedst beskrives som en elektrisk, rund sav, hvorfor den på mange punkter minder om en rundsav. Der er dog en række aspekter, der adskiller den fra en rundsav.

Den er bl.a. monteret på en helt særlig anordning, der medfører, at du kan vinke saven i et hav af positioner. Derfor er det ikke blot en sav, der kan bruges til at skære et stykke træ over. Du kan ligeledes bruge den til at skære et stykke træ over i den vinkel, du har brug for, såfremt du ikke blot skal skære i en ret linje.

Det er dog ikke uden grund, at det hedder en kapsav. Den har fået dette navn, da den er i stand til at kappe et stykke træ over. Dog er der også en del, der kender den som en kap-/geringssav, da det er muligt at indstille på geringen. Det betyder, at det er muligt at justere på den vinkel, som du svar i.

Ovenstående er ensbetydende med, at kapsaven er den rette sav at bruge, hvis du vil være sikker på, at du får et flot og nydeligt snit i den rette vinkel. Derfor er det også en meget smart elektrisk sav.

Hvad kan man bruge en kapsav til?

Der skal ikke herske tvivl om, at en kapsav kan bruges til mange formål. Det betyder selvfølgelig, at der er en lang række opgaver, som bedst kan løses med en kapsav. Hvis du har brug for at kappe brædder, lister eller stolper over, så er det naturligvis en kapsav, der skal bruges til at løse din opgave.

Det er dog vigtigt, at du sørger for at købe efter behov, når du køber en kapsav. Der er nemlig stor forskel på dem, og derfor vil de ikke alle egner sig til dine behov. Du kan fx sagtens finde helt små save, der kun kan bruges til at kappe smalle brædder over, hvilket den kan i vinkler på op til 45 grader.

Du kan dog også finde både store, dyre og luksuriøse udgaver, der blandt andet bryster sig at være forsynet med dobbeltlinjelaser, smigsavning op til 50 grader samt mulighed for at kippe klingen til begge sider. Som udgangspunkt er en kapsave særligt god til at håndtere opgaver såsom følgende:

Hvad skal jeg holde øje med, når jeg vælger min kapsav?

Hvis du skal købe en kapsav, er der mange parametre, der skal tages højde for. Du finder nemlig et stort antal kapsave på markedet, og det er ikke dem alle, der egner sig til dine behov. Dog er der en række parametre, der altid bør være i fokus, uanset hvad savens tiltænkte formål er.

Det er blandt andet noget, der gør sig gældende for de nedenstående faktorer:

I og med, at der er mange ting at være opmærksom på, når du skal købe en kapsav, er det også et køb, der skal gøres med stor omhu. Du skal nemlig være sikker på, at den lever op til dine krav og kan dække dine behov. Da udvalget er meget differentieret, er det nemlig ikke alle modeller, der kan det.

Heldigvis er udvalget også af en størrelse, der kan garantere, at det byder på noget for alle. Uanset hvad dine behov er, er du derfor garanteret at kunne finde en kapsav, der kan dække disse.