Wienerstiger

En wienerstige er en stige, der består af to enkeltstiger, der er hængslet symmetrisk i toppunktet. Derfor er det også en stige, der danner et ’A’ i udfoldet tilstand. De fleste modeller kan foldes sammen, mens enkelte modeller også kan skilles af, så de kan bruges som to enkeltstiger, foruden som wienerstige.

Wienerstiger kan bruges i mange sammenhænge. Derfor er den også at finde i mange danske hjem. Det er dog også en stige, der bruges i professionel sammenhæng hos bl.a. malere, tømrere m.m. Hvis du er på udkig efter en wienerstige, kan du herunder finde et udpluk af forskellige varianter.

Vi anbefaler denne webshop:

Her er der tale om en wienerstige i træ fra Jumbo. Den er fremstillet i massivt træ, hvorfor det er en robust stige, der kan klare det meste. Den er også udstyret med 46 mm. brede, riflede og skridsikre trin. Derfor er du sikret, at du altid står fast og stabilt på denne Jumbo wienerstige.

Jumbo også har valgt at udstyre stigen med en spandkrog på hver side. Det er ideelt, hvis den skal bruges til at male, vaske vinduer eller lignende. Dertil bør det også nævnes, at den er blevet linoliebehandlet. Det er gjort med henblik på at sikre en længere levetid, da det trods alt er en wienerstige træ.

Vi anbefaler denne webshop:

Hvis du gerne vil have en wienerstige alu, så er dette et godt bud. Det er en stige, der har flere ting at bryste sig af. Blandt andet er det en alu wienerstige, der byder på fleksibelt opstigningsudstyr, der giver en god og sikker opstigning. Samtidig er det også en stige, der gør det muligt at arbejde i op til 3,65 meters højde.

Denne stige byder også på en patenteret trinkonstruktion, der er både robust og stabil. Samtidig er det også en trinkonstruktion, der byder på en holdbar, bertlet trin-vangeforbindelse. Den har også en god stabilitet, da den er blevet udstyret med skridsikre kunststofsko. Den lever op til EN 131-standarden.

Vi anbefaler denne webshop:

En solid wienerstige med teleskop i håndværkerkvalitet. Derfor er det en wienerstige aluminium, der sagtens kan bruges i et professionelt regi. Den er fremstillet i en kraftig 6061 elokseret aluminium. Det er et materiale, der modvirker beskidte fingre, mens det ligeledes også giver en ekstra stærk og let stige.

Jumbo har også valgt at udstyre stigen med 90 mm. brede ergo-trin, der er udført i en kraftig alu-profil. Da det er en teleskopstige, så fylder den derfor også minimalt, når den er foldet sammen. Den er derfor også nem at transportere rundt. Den stilles nemt op ved at trække den ud trin for trin.

Vi anbefaler denne webshop:

Det er ikke altid, at aluminium er det bedste materiale til en stige. Hvis du arbejder meget med strøm, så er det ikke det bedste valg. Aluminium er nemlig et strømledende materiale. Arbejder du som elektriker, så skal din stige i stedet være fremstillet af glasfiber, som denne wienerstige fra Jumbo er.

Her er der nemlig tale om en wienerstige fra Jumbo, der er fremstillet i glasfiber. Ikke nok med det, så er den endda blevet testet helt op til 100.000 V. Dertil kan den også klare en maksimal belastning på op til 150 kg. Derfor er det en stige, der kan bruges af de fleste. Den kan fås i flere længder og forskellige antal trin.

Vi anbefaler denne webshop:

Den originale Work-wienerstige i træ fra Silkeborg Stigefabrik. Den er udstyret med brede ergo-trin, der sikrer at dine fødder får den optimale støtte. Derfor er det selvfølgelig også noget, der hindrer ømme fødder, og giver en høj komfort – selv ved længerevarende brug. Den er selvfølgelig både EN-131- og SP/Rise-godkendt.

Stigen byder på 50 mm. ergo-trin i hårdt træ samt vanger i massivt fyrretræ. Den er dertil imprægneret mod råd og svamp, hvorfor det er en stige, der holder længe. Dertil byder den også på stærke nylonbændler samt kraftige hængsler. Silkeborg Stigefabrik har også valgt at udstyre den med en spandkrog på begge sider.

Der er både fordele og ulemper ved en wienerstige

På lige fod med andre typer stiger, så er der både fordele og ulemper ved en wienerstige. Derfor er det også en stige, der egner sig bedre til nogle opgaver end til andre. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er denne type stige, du har brug for, så bør du først læse om de fordele og ulemper, der er forbundet med den.

Hvis du gerne vil have et bedre indblik i de fordele og ulemper, der hører sig til, når du køber en wienerstige, så er du kommet til det rette sted. Herunder vil du nemlig blive præsenteret for en række fordele og ulemper ved denne type stige.

Fordele ved en wienerstige:

  • Det er en fritstående stige, hvorfor den ikke behøver at stå op ad en væg.
  • Stigen er også meget stabil, hvilket skyldes dens A-form.
  • Langt de fleste wienerstiger er også udstyret med skridsikre trin.
  • Den kan foldes sammen, hvilket også er med til at gøre den nem at opbevare.


Ulemper ved en wienerstige:

  • Wienerstige er typisk ikke synderligt høje, hvilket er med til at give dig en begrænset arbejdshøjde.
  • Vægten kan være væsentlige højere end andre stiger i samme højde, da den vejer for to stiger.
  • En sammenklappet stige vil have en større volumen, end mange andre typer stiger.

En wienerstige er en ideel stige at have i hjemmet

Hvis du kun skal have én stige i dit hjem, så er en wienerstige et godt valg. Den kan du bruge til mange ting, om end den ikke er helt så god, hvis du skal kunne nå meget højt. Den er dog ideel, hvis du skal male, vaske vinduer m.m., som ofte er det, folk bruger deres stiger til derhjemme.

De fås selvfølgelig i forskellige højder. Derfor kan du også finde en wienerstige, der er høj nok til at tømme dine tagrender mv. Vil du gerne spare lidt penge, kan du overveje at købe din wienerstiger brugt, men du bør dog overveje, om det ikke er værd at betale lidt ekstra for en helt ny stige.

Har du brug for mere stabilitet og en overflade at stå på kan du se vores udvalg af foldestiger her.

Indhent 3 uforpligtende håndværker tilbud

Ønsker du den bedste samlet tilbud? så indhent 3 forskellige forpligtende tilbud – på den måde sikre du den bedste aftale til netop dit behov.