Skydestige

En skydestige består af to stiger, der kan forskydes fra hinanden. Den nederste stige står fast, mens du kan skyde den øverste stige ud, så længden bliver forlænget. Det er en fordel, da du dermed kan arbejde højere over jorden, hvis behovet opstår.

Du kan finde skydestiger i mange længder. Derfor kan du også finde en stige, der kan skydes ud til en længde, der passer til dine behov. Det gør sig tilmed gældende, selvom du har behov for en skydestige 10 meter. Er du på udkig efter en skydestige, så finder du herunder en række gode eksempler.

Vi anbefaler denne webshop:

Her er der tale om en stabil og sikker skydestige, der er udstyret med en indbygget kombimulighed. Den er især velegnet til dig, der godt kan lide at ordne ting omkring huset. Den er desuden udstyret med kraftige sigmaformede sideprofiler, der garanterer en god stabilitet, uden at det gør stigen for tung.

Den nederste del kan selvfølgelig anvendes som enkeltstige, hvis du skal bruge den i situation, hvor der ikke er behov for at nå højt. Hvert trin er blevet fastgjort med en kraftig gennemgående sammenføjning. Når du tager stigen i brug, må du endelig ikke glemme at forankre og stabilisere stigen ordentligt først.

Vi anbefaler denne webshop:

Denne skydestige fra Jumbo kan fås i flere forskellige varianter. De varierer selvfølgelig i længden (4,31 m. til 8,51 m.), men fælles for dem alle er, at de leveres med en stigefod. Det er en fordel, da du er sikret, at den står godt og stabilt. Samtidig garanterer det også, at det er en Jumbo skydestige til alles behov.

Den er udstyret med en række ergonomisk designede trin i aluminium, som er meget skridsikre og holdbare. Resten er stigen er selvfølgelig også fremstillet i aluminium. Denne alu skydestige er også udstyret med en selvlukkende kliklås. Den er blevet udstyret med en sådan kliklås, for at sikre ekstra sikkerhed.

Vi anbefaler denne webshop:

Super Proff-skydestigen fra Jumbo er en stærk og robust stige, der samtidig byder på en lav vægt. Det er en fordel af flere årsager, men det skyldes særligt, at det er nemt at flytte rundt på den, når der et sådant behov opstår. Dertil har du et hav af muligheder ift. valg af længde, da den fås fra 3,5 m. til 8,8 m.

Jumbo har valgt at producere stige i 6005 T6-aluminium. Det er gjort med henblik på at sikre den bedst mulige styrke. Samtidig er både vanger og trin også blevet fremstillet i elokseret aluminium. De 38 mm. ergonomiske og vinklede trin er tilmed også skridsikre, hvorfor du er sikret en plan og sikker ståflade.

Vi anbefaler denne webshop:

En både fleksibel og lang stige, der gør det nemt at nå højt. Samtidig har den også en relativt lav vægt, så det er nemt at transportere den rundt. Wibe har også valgt at forsyne den med lås, som hindrer delene i at glide fra hinanden. Når du tager den i brug, så er det vigtigt, at du får den forankret ordentligt først.

Wibe har også udstyret denne stige med kraftige, sigmaformede sideprofiler. Det giver dig en øget stabilitet, men uden at det gør stigen for tung. Øverste stigedel kan desuden fjernes og anvendes separat, så du får to stiger i én. Trinene har desuden et havremønster, som giver dig en optimal tovejs skridsikring.

Vi anbefaler denne webshop:

Zarges er kendt for at levere sikre, fleksible stiger, der kan nå store højder. Denne stige er ingen undtagelse, da den kan bryste sig af præcis det samme. Samtidig kan den også bryste sig af et godt forhold mellem pris og kvalitet. Det er desuden nemt og præcist at indstille den i højden med 280 mm. ad gangen.

Det er også muligt at anvende begge stigedele som separate enkeltstiger. De stabile trekanttrin byder på en strengpresset profil og en vandret ståfalde i brugsstilling. Dertil bør det også nævnes, at både trinkroge samt topbeslag er fremstillet i ekstruderet aluminium. Derfor er det også et rigtig godt skydestige tilbud.

Forskellige fordele og ulemper ved skydestiger

Der både fordele og ulemper ved denne type stige. Det gør sig selvfølgelig gældende for alle typer stiger. Den helt store fordel ved en skydestige er, at du kan indstille den i forskellige højder. Derfor er det en stige, der gør det muligt for dig at arbejde sikkert og nemt i flere forskellige højder.

Der bruges flere forskellige materialer til skydestiger, men det er dog især aluminium, der bruges. Der findes enkelte muligheder, for at finde en skydestige træ, men det er dog i et begrænset omfang. Aluminium er det materiale, der bruges mest, da det ikke vejer specielt meget, er nemt at vedligeholde, og er robust.

Hvis stigen skal bruges til at arbejde med strøm, så er det en bedre idé at købe en stige, der er fremstillet af glasfiber. Aluminium er nemlig et strømledende materiale. Ikke desto mindre, så er der mange, der bruger disse stiger. Herunder præsenteres du for en række fordele og ulemper ved denne type stige:

Fordele ved en skydestige:

  • Er højdejusterbare og kan deles op i enkeltstiger
  • Er nemme at betjene og nemme at transportere
    Giver dig en maksimal rækkevidde
  • Du kommer længst for pengene med en skydestige


Ulemper ved en skydestige:

  • Du kan ofte kun bruge den som klatrestige. Det er kun få modeller, der kan bruges som kombistige
  • Det kan være svært at håndtere stigen, hvis den er meget høj
  • En hejsestige er ofte nemmere og lettere at indstille til den korrekte højde

Skydestigen består af flere enkeltstiger

En skydestige består af flere enkeltstiger. Det er ensbetydende med, at du ikke skal flytte rundt på hele den store stige, hvis ikke der er behov for dens fulde højde. Det gør den markant nemmere at transportere, mens du også kan bruge den i flere sammenhænge.

Køber du i stedet en enkeltstige, der har en højde, der svarer til mange af kombistigerne, vil den være tæt på umulig at transportere. Det er derfor, du er bedre tjent med en kombistige.

Indhent 3 uforpligtende håndværker tilbud

Ønsker du den bedste samlet tilbud? så indhent 3 forskellige forpligtende tilbud – på den måde sikre du den bedste aftale til netop dit behov.