Hemsestiger

En hemsestige en praktisk og pladsbesparende løsning, når du skal op til en hems. Det er en velegnet løsning, hvad end hemsen er tilegnet opbevaring, soveplads eller noget helt tredje. Du kan spare yderligere plads ved at vælge en hemsestige med udtræk, såfremt dette er et ønske.

I dag kan du finde mange flotte hemsestiger, der fungerer som en integreret del af indretningen. Du behøver derfor ikke at gøre en aktiv indsats, for at gemme den væk, hvis blot du vælger den rette stige. Hvis du leder efter en flot hemsestige, så finder du fem gode bud herunder.

Vi anbefaler denne webshop:

En hemsestige behøver ikke at være noget helt vildt. Hvis du gerne vil have en stilren stige, er denne variant fra Dolle et godt bud. Det er en meget populær løsning, der bruges på børneværelset eller i sommerhuset. I bund og grund kan den dog anvendes til enhver hems.

Denne stige er produceret i Danmark, hvorfor du er garanteret en robust kvalitet. Den er lavet af henholdsvis hvidmalede vanger i stavlimet fyr fra FSC- certificeret skovbrug. Selve trinene er lavet af hvidmalet bøg. Det er en 2-delt stige, der skal samles med et hvidt beslag på vangerne – det er dog hurtigt klaret.

Vi anbefaler denne webshop:

Denne Fakro hemsestige er en ubehandlet og smart hemsestige. Den er særligt ideel til de mindre rum, hvor det er svært at gøre plads til en decideret trappe eller større stige. Hemsestigen udmærker sig på flere måder, men blandt andet ved at have en fordybning i skiftevis højre og venstre side på hvert andet trin.

Stigen leveres – som sagt – ubehandlet, hvorfor du selv kan vælge efterbehandling og maling, så du kan opnå det ønskede look. Hele stigen er fremstillet i fyrretræ af høj kvalitet, hvilket gør den yderst robust. Derfor har den både en maksimal belastning på 160 kg., og byder på hele 3 års garanti.

Vi anbefaler denne webshop:

Her er der tale om en let og enkel hemsetrappe, der er udstyret med håndliste og såkaldte kotelettrin. Alle dele af stigen er udført i massiv ubehandlet gran – det inkluderer både trin, vanger og håndliste. Derfor er du garanteret en fortrinlig kvalitet samt muligheden for at male stigen i den ønskede farve.

Der medfølger et gelænder til stige, som kan monteres på enten venstre eller højre side, alt afhængigt af, hvad der giver mest mening. Det er desuden en stige med høj trinstigning, hvilket gør, at trappen optager meget lidt plads i lokalet. Derfor er det også en pladsbesparende løsning.

Vi anbefaler denne webshop:

MSS Superior er den største hemsestige blandt Fakros mange modeller. Den er kendetegnet ved sit robuste og holdbare design. Dertil har der under fremstillingen været fokus på henholdsvis sikkerhed, komfort og brugervenlighed. Det er som følge af dette fokus, at trappetrinene er blevet bredere og længere.

Den er fremstillet i grantræ og leveres ubehandlet. Derfor er det muligt at male den i netop den farve, du ønsker. Som standard leveres den uden et gelænder, som dog kan tilkøbes ved siden af. Der ydes hele 3 års garanti, ligesom den har en høj maksimal belastning på 160 kg. Det bevidner om den høje kvalitet.

Vi anbefaler denne webshop:

Hemsestigen fra Silkeborg Stigefabrik bliver leveret ubehandlet. Den er udstyret med bredere trin og en kortere afstand mellem hvert trin, end på en traditionel stige. Det giver dig lettere adgang til loftrum eller hems. Den giver nærmest en fornemmelse af, at man går på en reel trappe.

Den skal fastmonteres på væggen i toppen. Det kan enten gøres med alukroge på en hængekonsol eller via et særligt beslag til hemsestige. Den er desuden produceret af lamineret fyrretræ med 72 mm trin. Dertil har den en hældning på 18 grader, mens dens udvendige bredde er 42,5 cm., hvorfor den er relativt bred.

Hvorfor vælge en hemsestige?

Hvorfor skal du egentlig vælge en hemsestige frem for en helt normal enkeltstige? Det er der mange grunde til. Hvis du vælger en hemsestige, så får du fordelene fra en enkeltstige og en trappe i én og samme stige.
Hemsestigen er både let og mobil, som det gør sig gældende for en enkeltstige, men den har også dybe, sikre trin, som kendetegner en trappe. Der er dog ikke kun fordele ved dette valg, hvilket du skal være opmærksom på. Herunder er der listet en række fordele og ulemper ved at vælge en hemsestige.

  • Fordele ved at vælge en hemsestige:
  • Den er sikker at gå på, da den er udstyret med dybere trin end, hvad du finder på en enkeltstige.
  • Den er smuk at se på, da den ofte er i ubehandlet træ, som gør at den passer ind i ethvert hjem.
  • Det er en billigere løsning end en trappe, hvorfor der også er penge at spare ved dette valg


Ulemper ved at vælge en hemsestige:

  • De kan have en størrelse, der gør, at de ikke er helt så mobile, som at vælge en mindre enkeltstige.
  • Det er fast inventar, som man ofte lader stå ved flytning, da den næppe passer ind i den nye bolig.

Ingen ømme fødder med en hemsestige

Der er mange, der er bekymrede for, hvorvidt deres børn får splinter i fødderne, når de skal klatrer op ad en hemsestige. Det er dog ikke noget, man skal være bange for, hvis blot man finder en stige, der er fremstillet i træ, der er blevet behandlet på en sådan vis, at man ikke skal frygte for splinter i fødder eller hænder.

Der er også mange, der er bekymrede for, om trinene er dybe nok, så de ikke presser for hårdt i svangen, når man træder på dem. Det er dog heller ikke noget, man skal være bekymret for, med mindre man har rigtig store fødder (str. 48 eller herover). For børn og folk med fødder i mindre end str. 48, er det intet problem.

Trindybden varierer dog fra stige til stige, hvilket du skal være opmærksom på. Hvis dit behov er til en særligt dyb trindybde, så er det selvfølgelig noget, du skal holde øje med.

Indhent 3 uforpligtende håndværker tilbud

Ønsker du den bedste samlet tilbud? så indhent 3 forskellige forpligtende tilbud – på den måde sikre du den bedste aftale til netop dit behov.